WINDOWS 11: Ponađen način kako da više nikada ne vidite oglase u Start meniju
Foto: Shutterstock

razočarenje za korisnike

WINDOWS 11: Ponađen način kako da više nikada ne vidite oglase u Start meniju

Tech -

Idealno rešenje za sada je Stardock aplikacija. Ona ne dozvoljava da vidite oglase u Windows 11 Start meniju, dok takođe preporuka je i Start11.

Windows 11 već ima nekoliko oglasa u sebi, ali Microsoft planira da doda još sledećeg meseca. Počevši od mesečnog ažuriranja postavljenog za uvođenje u maju, odeljak Preporučeno u meniju Start će prikazivati promovisane aplikacije. Ovi oglasi su izazvali kritike od mnogih kada su ušli u testiranje i kada su ove nedelje počeli da se prikazuju u opcionom ažuriranju. Iako je moguće isključiti oglase, neki više vole da se uklone od podrazumevanog menija Start u potpunosti, gde dolazi Start11.

Windows, Windows 11, Microsoft
foto: Shutterstock

Start11 je alternativni meni Start koji ima nekoliko opcija prilagođavanja. Možete odabrati različite stilove, kao što je repliciranje izgleda menija Start u operativnom sistemu Windows 10 ili Windows 7. Takođe može da napravi čistiju verziju Windows 11 Start menija bez ikakvih oglasa ili promotivnog sadržaja. Trenutno možete dobiti Start11 sa podrškom za pet istovremenih aktivacija za 12,49 dolara.

Ako vam je potreban samo Start11 na jednom uređaju, možete dobiti jednu aktivaciju za 9,99 USD (normalna cena).

Neki su naišli na probleme kada su koristili programe koji menjaju Windows 11 Start meni, ali na Start11 ti blokovi ne utiču.

TUŽNO STANJE WINDOWS-A

Ne biste trebali da koristite softver treće strane da biste dobili iskustvo bez oglasa na Windows 11. Definitivno ne biste trebali da plaćate da biste uklonili oglase. Ali s obzirom da vam Microsoft čak ne daje mogućnost da koristite Windows 11 bez oglasa, lepo je što se Stardock pojačao.

Windows 10, Windows 11
foto: Shutterstock

Naravno, Start11 je dragocen i iz drugih razloga, a ne iz startnog menija bez oglasa. Podržava različite stilove, lako se prilagođava i lepo se igra sa trakom zadataka. Ali čak i ako ste samo koristili Start11 da biste kreirali tačnu repliku podrazumevanog Windows 11 Start menija, ali bez oglasa, program vredi isprobati.

Windows 11 je već bio bilbord za Microsoft usluge. To je sada i virtuelni oglasni prostor za aplikacije drugih kompanija. Pretpostavljamo da Microsoft zarađuje prilično novca od ovih promocija ili bismo videli nešto poput Windows 11 Home sa oglasima i Windows 11 Pro bez oglasa. Činjenica da Microsoft čak neće dozvoliti ljudima da plate za uklanjanje oglasa sugeriše da kompanija zarađuje više novca od promocija nego što bi ljudi bili spremni da plate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track