AKO GLEDATE FILMOVE ZA ODRASLE U INCOGNITO MODE, U VELIKOJ STE ZABLUDI! Google inženjer otkrio da ste "provaljeni"
Foto: Pexels

tips & Tricks

AKO GLEDATE FILMOVE ZA ODRASLE U INCOGNITO MODE, U VELIKOJ STE ZABLUDI! Google inženjer otkrio da ste "provaljeni"

Tech -

Google je rešio dilemu oko opcije Incognito

Da se ne lažemo, u Incognito mode-u gledamo sve što ne želimo da se sazna, a mnogi i filmove za odrasle.

Google inženjer Darin Fišer objasnio je jednom prilikom da je taj mod pregledanja interneta osmišljen potpuno drugačije.

Ovaj način korišćenja Chrome-a ne pamti ništa u Istoriji pregleda, ali je otkriveno da je Google tu opciju kreirao kako bi korisnici sakrili različite tajne od svojih partnera. Recimo, to je ona situacija kada muškarac želi da odabere prsten, a da devojka to ne sazna, otkriva britanski Metro. Takođe, piše taj sajt, Incognito Mode je zamišljen kao sjajna opcija za kompjutere koji se "dele" među korisnicima, koji se koriste u smenama i koje upotrebljavaju različiti ljudi na istom mestu.

Google
foto: Reuters

Dakle, nisu ni pomislili da će masovna upotreba biti zbog filmova za odrasle. No, ako je verovati Fišeru, ovaj mod ne sakriva sve vaše preglede i posete, kao što biste želeli, zbog čega ne savetuje da se Incognito Mode koristi za gledanje pornića.

Fišer upozorava da zbog toga i stoji jasna poruka upozorenja prilikom pokretanja tog moda, jer aktivnosti mogu da vide - administratori mreža, internet provajderi, sajtovi koje koristite, kao i drugi zaposleni, ukoliko su vešti s kompjuterima.

Ako računar koristite samo kod kuće i samo vi - nema potrebe za ovim načinom, zar ne? Samo obrišite istoriju, mada - danas nema garancije ni u tom slučaju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track