MICROSOFT NASTAVLJA OTPUŠTANJA: Gasi se nekoliko gejming timova, iza njih su stajali poznati naslovi
Foto: Shutterstock

BETHESDA NA UDARU

MICROSOFT NASTAVLJA OTPUŠTANJA: Gasi se nekoliko gejming timova, iza njih su stajali poznati naslovi

Tech -

Microsoft vredno radi na postojećim projektima i samo najavljuje nove, ali i nastavlja dalje svoju rekonstrukciju kompanije, što je dovelo do gašenja vrlo poznatih timova koji stoje iza brojnih velikih naslova.

Vođa Xbox Game Studiosa Met Buti (Matt Booty) je prosledio e-mail zaposlenima kojima je objasnio razloge gašenja četiri tima i kakva je sudbina radnika. Potvrđeno je da će neki deo ostati zaposlen, samo pri drugim timovima, a jedan deo završava svoju priču u ovoj kompaniji. Buti je naveo kako je ova odluka „ometajuća” za celu Bethesdu, ali da je morala biti donesena kako bi se skoncetrisali na njihove velike franšize i još više uložili u njih.

Xbox, Microsoft
foto: Shutterstock

Roundhouse Games je tim koji je radio na brojnim naslovima, a od sada više neće postojati, već će radnici biti prebačeni u ZeniMax Online Studios, timu koji je zadužen za razvoj The Elder Scrolls Online serijala.

Alpha Dog Studios se u potpunosti zatvara, do sada je radio na Doom naslovu za mobilne telefone pod nazivom Mighty Doom, a najavljeno je da će dalji razvoj te igre stati 7. avgusta.

Doom
foto: Shutterstock

Tango Gameworks je poprilično značajan studio iz Tokija, nedavno ga je napustio njegov dugogodišnji vođa Šinđi Mikami (Shinji), a ovaj studio je stajao iza popularnog horor serijala The Evil Within, Ghostwire: Tokyo te nešto drugačije, ali, odlične igre Hi-Fi Rush. I ovaj studio se kompletno gasi i njihovi radnici neće biti prebačeni u neki drugi tim Microsofta.

Xbox, Microsoft, Video Igre
foto: Shutterstock

Poslednji tim koji se našao na udaru je Arkane Austin, studio koji je stajao iza neupešnog Redfall naslova. Ovaj studio je pre Redfalla radio na brojnim poznatim video-igrama kao što su Dishonored, Deathloop, Prey, a trenutno su bili aktivni na projektu Marvels Blade.

Arkane Austin se zatvara, neki od članova tog tima nastaviće dalji rad u Bethesdi, ono što je isto bitno naglasiti, da je poslednji Redfall update bio krajnji, i da će kupcima Hero DLCa Microsoft ponuditi dobru ponudu, dok će igra i dalje ostati online.

Izvor: SK/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track