APPLE JE SHVATIO DA SIRI IMA OGROMNE PROPUSTE: Rukovodioci testirali ChatGPT, stiže li najveća nadogradnja ikada?
Foto: Shutterstock

Siri dobija "sjaj"

APPLE JE SHVATIO DA SIRI IMA OGROMNE PROPUSTE: Rukovodioci testirali ChatGPT, stiže li najveća nadogradnja ikada?

Tech -

Glasine i izveštaji o tome da Apple donosi neke ključne nadogradnje veštačke inteligencije na iPhone preko iOS-a 18 kasnije ove godine kruže mesecima, a kako se početak WWDC-a 10. juna sve više približava, vidimo mnogo više o tome šta će biti očekivano.

Takođe jasno se vidi kako je Apple stigao do ove tačke, mesec dana od onoga što bi mogla biti najveća promena u iOS-u u godinama.

Iphone, Siri
foto: Shutterstock

Nedavno smo čuli da je Apple blizu sklapanja sporazuma sa OpenAI-om koji će se pobrinuti da ChatGPT predstavlja osnovu za neke od nadogradnji koje dolaze na iPhone, a novi izveštaj sugeriše da je sam chatbot taj koji je uverio Apple da bilo je vreme za promene. Siri postoji jako dugo i u velikom zaostatku je odnosu na ostale i bila je potrebna rekonstrukcija. Apple AI to može čak ponuditi kada se na kraju objavi.

Prema izveštaju, rukovodioci Apple-a Craig Federighi i John Giannandrea proveli su nedelje testirajući ChatGPT da vide šta može da uradi pre nego što su na kraju odlučili da je mnogo toga što je Siri "preskočila" i da su potrebne velike promene.

chatbot, ChatGPT
foto: Shutterstock

NOVI PROJEKAT OJAČAVA "STUBOVE ŠATORA"

Izveštaji tvrde da je ovo otkriće dokaz da je Apple napravio generativnu veštačku inteligenciju tj. „projekat stubova šatora“, termin koji kompanija koristi kada bira u kom pravcu bi kompanija trebalo da ide, na kraju organizujući zaposlene oko takvih inicijativa.

Apple
foto: Shutterstock

ChatGPT bi na kraju mogao biti odgovoran za rešavanje problema sa Siri, a OpenAI bi verovatno poneo veliki deo promene u tom procesu.

Apple-ov WWDC debi iOS 18 će nam dati nagoveštaj šta sledi, ali ćemo morati da sačekamo septembar da bismo ga sami isprobali. Za sada su sve oči uprte u 10. jun da vide šta će Apple-ova nadogradnja Siri imati da ponudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track