NAJAVLJEN DATUM ZA ASSASSIN'S CREED SHADOWS: Samuraj i šinobi akcija koja je uzbudila fanove
Foto: Printscreen YT

Omiljena franšiza se vraća

NAJAVLJEN DATUM ZA ASSASSIN'S CREED SHADOWS: Samuraj i šinobi akcija koja je uzbudila fanove

Tech -

Ubisoft je zvanično predstavio Assassin's Creed Shadows sa svojim prvim trejlerom, otkrivajući dvostruke protagoniste u procesu. Kao što su mnogi spekulisali, Shadows stavlja igrače u kontrolu nad prvim japanskim afričkim samurajem, Yasuke (prava istorijska ličnost) i ženskim likom šinobija, Naoe. Izaći će 15. novembra.

Ovaj pristup dvostrukog protagonista nije previše iznenađujući s obzirom na to da Ubisoft Quebec razvija igru - isto je uradio sa Kassandrom i Alexiosom u Assassin's Creed Odissey iz 2018. i Jacob i Evie Frye u Assassin's Creed Syndicate iz 2015.

Assassin's Creed
foto: Printscreen YT

Prema PlayStation stranici za prethodnu porudžbinu igre, igrači mogu: „da se besprekorno prebacuju između dva neverovatna saveznika dok otkrivate njihovu zajedničku sudbinu“, potvrđujući da možete kontrolisati oba u priči. Trejler takođe prikazuje lepotu i razmere feudalnog Japana koji ćete istraživati.

Na drugom mestu u listi za pretprodaju za PlayStation igre, Ubisoft kaže da igrači mogu da istražuju „očaravajući otvoreni svet Japana, od spektakularnih gradova zamkova i užurbanih luka do mirnih svetilišta i ratom razorenih pejzaža“, dok puste kroz nepredvidivo vreme, promenu godišnjih doba i reagovanje okruženja. Čini se da linija promene godišnjih doba ukazuje da bi se narativ Senki mogao odvijati tokom dužeg vremenskog perioda, ili najmanje godinu dana.

Kao šinobi ubica, Naoe koristi skrivenost da bi izbegla otkrivanje i agilnost da bi zbunila neprijatelje, dok Iasuke, legendarni samuraj, koristi smrtonosnu preciznost i moć. Nove veštine, opremu i napredovanje otključavate nezavisno za svakog lika.

Osim toga, dok istražujete svet, možete da kreirate sopstvenu mrežu špijuna koji će vam biti oči i uši širom Japana, a različiti saveznici će imati jedinstvene veštine koje će vam pomoći da ostvarite misije.

Assassin's Creed
foto: Printscreen YT

„Kreirajte potpuno prilagodljivo skrovište za svoju rastuću ligu šinobija dok obučavate svoju posadu, pravite novu opremu, komunicirate sa ključnim likovima i birate rasporede, dekoracije i dodatke svoje baze“, navodi se u listi za pretprodaju.

Shadows je uzbudljiv ulazak u seriju Assassin's Creed. Konačno dovodi igrače u feudalni Japan, nešto što je fanova želela godinama i godinama, a to je sledeća RPG serija otvorenog sveta od Assassin's Creed Valhalla iz 2020.

Assassin's Creed
foto: Printscreen YT

Dok je prošlogodišnji Assassin's Creed Mirage bio prilično ugodan - to je bio povratak na linearnije svetove Assassin's Creeds prošlih godina, dok Shadows je serija koja se vraća svom novijem formatu otvorenog sveta koji je počeo 2017. godine sa Assassin's Creed Origins.

Assassin's Creed Shadows će biti lansiran 15. novembra 2024. na PlayStation 5, Xbox Series X/S, Amazon Luna, PC-u (preko Ubisoft Store-a i Epic Games Store-a) i Mac-u (sa Apple silikonom preko Mac App Store-a).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track