SULUDA ILI GENIJALNA IDEJA YOUTUBERA? Namerno skinuo 1.000 virusa - da bi otkrio koji je antivirus najbolji (VIDEO)
Foto: Shutterstock

istraživanje

SULUDA ILI GENIJALNA IDEJA YOUTUBERA? Namerno skinuo 1.000 virusa - da bi otkrio koji je antivirus najbolji (VIDEO)

Tech -

Jedan jutjuber odlučio je da testira gomilu antivirus programa tako što će na svoj računar preuzeti koliko god virusa uspe da nađe.

Ovaj jutjuber, koji se potpisuje sa "Basically Homeless", na početku klipa je objasnio da mu je cilj da "vidi koji antivirus je najbolji, na najmanje naučan način".

Proces testiranja je jednostavan - kliktao je na svaki link koji mu je bio iole sumnjiv, i nije trebalo dugo da se njegov gejmerski laptop prepuni virusima.

Kompjuter, Virus, Upozorenje, Trojan
foto: Shutterstock

Bilo je tu svega, od pop-up oglasa, preko nekih čudnih programa i tabova, ali ni to mu nije bilo dosta, već je morao da preuzime i sumnjivu verziju video-igre Minecraft.

Našao je čak i sajt na kom se nalari direktorijum malvera koje je moguće preuzeti na računar, pa je i to iskoristio. Nakon što je preuzeo gotovo hiljadu virusa, odlučio je da krene sa ativirusima.

Preuzeo je kojeg god antivirusa se setio, od Nortona do Bitdefendera, i na kraju ih je pokrenuo da mu skeniraju kompjuter svi odjednom.

Neki od njih, zapanjujuće, nisu našli ni jedan jedini virus na računaru, dok su neki kvalitetniji zapravo bili korisni. Ponudili su da mu "očiste" laptop, ali je rekao da ćemo to gledati u nekom dugom klipu.

Izvor: B92/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track