NOVI MICROSOFT AI JE INTEGRISAN U MINECRAFT IGRU: Asistent čuje, govori, snima gameplay i pomaže gejmerima u craftingu
Foto: Shutterstock

NOVITETI

NOVI MICROSOFT AI JE INTEGRISAN U MINECRAFT IGRU: Asistent čuje, govori, snima gameplay i pomaže gejmerima u craftingu

Tech -

Mustafa Sulejman, CEO Microsoft AI, opisao je ovo kao "magično iskustvo" koje je "pametno, intuitivno, prirodno i korisno".

Microsoft je na svom nedavnom događaju predstavio nekoliko uzbudljivih noviteta, uključujući Copilot+, novi brend za AI računare i nove Surface laptopove. Međutim, najveću pažnju privukla je demonstracija novih mogućnosti njihovog AI asistenta Copilot-a.

Microsoft, Microsoft Aplikacija, Majkrosoft, copilot, Veštačka Inteligencija
foto: Shutterstock

Copilot, Microsoftov konkurent Google-ovom Geminiju, uskoro će biti integrisan u video igre. Kompanija je prikazala zanimljiv demo unutar igre Minecraft, gde se igrač i Copilot međusobno komuniciraju prirodnim jezikom.

Igrač je zatražio savet od Copilot-a kako da napravi mač, a AI mu je rekao da otvori inventar i pomogao mu da odabere potrebne predmete.

Takođe, obavestio je igrača o materijalima koji nedostaju. Ova interakcija u realnom vremenu je izuzetno impresivna!

Copilot-ove mogućnosti za razgovor u realnom vremenu pokreće najnoviji OpenAI GPT-4o model. Zahvaljujući njemu, Copilot sada može da čuje, govori i pomaže igračima tokom igranja. Mustafa Sulejman, CEO Microsoft AI, opisao je ovo kao "magično iskustvo" koje je "pametno, intuitivno, prirodno i korisno".

Microsoft nije precizirao da li planiraju da uvedu Copilot u druge Xbox ili PC igre u budućnosti, ali to deluje kao vrlo verovatna mogućnost. Ako ovaj koncept zaživi, vodiči za igre dostupni online i platforme koje ih objavljuju mogli bi postati stvar prošlosti. Ostaje da se vidi koliko će AI biti tačan u pružanju pomoći tokom igre i kako će se developeri suočiti sa potencijalnim greškama AI-a.

Izvor: Telegraf/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track