MICROSOFT BING OBORIO VAŽNE SERVISE: Onemogućio usluge Copilotu, DuckDuckgo i ChatGPT funkcijama
Foto: Shutterstock

Outrage

MICROSOFT BING OBORIO VAŽNE SERVISE: Onemogućio usluge Copilotu, DuckDuckgo i ChatGPT funkcijama

Tech -

Mogućnost pretrage pomoću ChatGPT-a, Copilot-a, DuckDuckgo-a, i drugih platformi na Bingu nije moguć jer je nastao problem u Microsoftu

Prekid koji je povezan sa interfejsom za programiranje u Bing aplikaciji (API) napravio je veliki problem sa svim finkcijama. Lokacije i usluge su ili potpuno nedostupne ili samo povremeno reaguju u vreme objave.

Bing pretraživač
foto: Printscreen

Problemi su počeli oko 3 sata i povezane su sa Bingovim API-om i bilo kojom uslugom koja se oslanja na njega. Iako je Microsoftov endžin za pretragu Bing bio takođe u problemu ranije, kako je izvestio TechCrunch, čini se da usluga sada ispravno učitava rezultate pretrage

Ostali pretraživači poput DuckDuckga i Ecosia, koji se oslanjaju na Bing-ov API, nisu u mogućnosti da učitaju nikakve rezultate pretrage.

Duckduckgo
foto: Printscreen

Microsoftov Copilot je takođe pogođen istim problemima, prikazuje rezultate koji se vrte u krug i sprečava da korisnicima pristup usluzi. ChatGPT, koji omogućava plus pretplatnicima da obavljaju web pretrage, dobijaju slučnu poruku o grešci kada pokušaju da pretražuju upit.

Microsoft je priznao greške što se tiče Copilota, rekavši da "rade na izolaciji i uklanjanju problema."

U međuvremenu, servis Microsoftove zdravstvene platforme trenutno ne detektuje prekid rada drugih servisa. OpenAI i Ecosia su potvrdili da imaju problema sa funkcijama pretraživanja platforme i OpenAI kaže da takođe istražuje to pitanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track