GOOGLE NUDI NOVI, POBOLJŠANI YOUTUBE, ALI NE SVIMA! Pojedini korisnici su već uočili novu opciju
Foto: Shutterstock

NOVITET

GOOGLE NUDI NOVI, POBOLJŠANI YOUTUBE, ALI NE SVIMA! Pojedini korisnici su već uočili novu opciju

Tech -

Nakon početka testiranja „1080p Enhanced“ prikaza video sadržaja ranije ove godine, čini se da YouTube TV sada testira poboljšani kvalitet prikaza u 720p rezoluciji.

Google je prvi put predstavio poboljšanu verziju YouTube 1080p video reprodukcije ranije ove godine, ali ona na žalost većine korisnika, nikada nije bila široko dostupna. Nova podešavanja koriste kvalitetniji kodek za striming sadržaja koji, iako ne poboljšava rezoluciju niti dodaje piksele, izgleda vizuelno bolje zahvaljujući poboljšanoj brzini prenosa.

Youtube
foto: Shutterstock

Sada,YouTube TV takođe testira poboljšanu verziju 720p video reprodukcije i to samo sa nekim korisnicima.

Na Reddit-u, korisnici YouTube TV-a kao i oni na Apple TV-u, Roku-u i drugim popularnim platformama, otkrili su da se na njihovim uređajima pojavila nova opcija podešavanje kvaliteta – „720p Enhanced“. Za novu opciju se kaže da poboljšava kvalitet slike i to je svakako lep poklon sa Google strane, pre svega za kanale koji možda ne nude 1080p prenos.

Youtube
foto: Shutterstock

Ali kao i u prethodnom slučaju opcija trenutno nije dostupna širem krugu korisnika, prenosi 9to5Google.

Google je pustio mogućnost izbora „1080p Enhanced“ podešavanja za neke korisnike još u aprilu, ali još uvek nije dostupan svima. To jest, ovo podešavanje im se jednostavno ne pojavljuje u meniju za kontrolu kvaliteta video reprodukcije. Za većinu korisnika, „Enhanced“ je podrazumevani kvalitet, nešto što možete da proverite tako što ćete desnim klikom na prozor u kome se video repodukuje, potražiti „412“ pod „Stats for Nerds“.

Izvor: Benchmark/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track