GOOGLE MANAGER DOBIO NOVU FUNKCIJU: Možete deliti lozinke sa članovima porodice, ali ima jedna "caka"
Foto: Shutterstock

porodična grupa može sadržati najviše šest ljudi

GOOGLE MANAGER DOBIO NOVU FUNKCIJU: Možete deliti lozinke sa članovima porodice, ali ima jedna "caka"

Tech -

Google je ranije ove godine najavio da deljenje lozinki dolazi u Google menadžer lozinki, a sada je ova funkcija najzad dostupna korisnicima.

Googleov menadžer lozinki (Google Password Manager) sada dozvoljava korisnicima da bezbedno dele lozinke sa članovima svoje porodice, što olakšava svima u domaćinstvu pristup lozinkama za servise koje koriste zajedno kao što je, na primer, Netflix. Nova opcija je uključena u ažuriranje Google Play usluga za maj 2024.

lozinka
foto: Profimedia

Nova funkcija deljenja lozinki primenjuje se samo na lozinke koje se čuvaju u Google Password Manageru, koji čuva lozinke i pristupne ključeve u Chromeu i Androidu i povezan je sa Google nalogom. Funkcija deljenja lozinke radi na mobilnim uređajima ali trenutno ne i u Chromeu na računarima. Kada podelite lozinku sa nekim od članova porodice, njena kopija će biti sačuvana u Google menadžeru lozinki tog člana.

Ovu funkciju ne možete da koristite sa ljudima koji nisu u vašoj porodičnoj grupi koju je odobrio Google a koja može da ima najviše šest ljudi.

Netflix
foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

„Sa ovom novom funkcijom sada možete bezbedno da delite svoje lozinke sa porodičnom grupom u Google menadžeru lozinki. Kada podelite lozinku, članovi vaše porodice će dobiti njenu kopiju u svom Google menadžeru lozinki, spremnu za korišćenje“, objasnio je Google na svojoj stranici za podršku.

Izvor: Informacija/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track