Samsung objavio rat Eplu!

Nižu se nove tužbe

Samsung objavio rat Eplu!

Tech -
Južnokorejska kompanija podnela kontratužbu protiv američke firme sudu u Kaliforniji optužujući je da joj je ukrala osam patenata i iskoristila ih za svoj novi „ajfon 5“

LOS ANĐELES - Borba titana.Sukob između „Samsunga“ i „Epla“, dva lidera u proizvodnji tehnoloških uređaja, prerasla je u otvoreni rat. Nakon što je američka kompanija na sudu u Kaliforniji dobila presudu protiv južnokorejske za krađu patenata, „Samsung“ je na istom sudu uzvratio tužbom. Južnokorejci tvrde da im je „Epl“ ukrao osam patenata i upotrebio ih za svoj novi model smartfona „ajfon 5“.Novi spor je usledio nakon što je sud u Kaliforniji krajem avgusta presudio u korist „Epla“ i naložio „Samsungu“ da toj firmi isplati odštetu od milijardu dolara zbog krađe inovativne tehnologije „ajfona“ i „ajpeda“, čime američka kompanija nije bila zadovoljna, pa je tražila dodatnih 700 miliona.- Više volimo da se takmičimo inovativnim proizvodima na tržištu nego u sudnici. Međutim, „Epl“ nastavlja da preduzima agresivne pravne mere, koje će ograničiti takmičenje na tržištu - naveo je „Samsung“ razlog za kontratužbu.Ova tužba poslednja je u nizu pravnih bitki zbog krađe patenata između dve kompanije, ali je „Samsungu“ veoma bitno da je dobije jer smatra da je presuda iz avgusta ove godine nepoštena. Pored toga što mora da plati milijardu dolara odštete, južnokorejskoj kompaniji zabranjena je i prodaja osam uređaja u Americi, pa ovom kontratužbom ona pokušava da dobije veći prostor za prodaju svojih telefona i tablet uređaja. Inače, „Samsung“ i „Epl“ u borbi za vodeće mesto na tržištu vode sporove u više od deset svetskih zemalja.

Ukinuta zabrana prodaje „galaksi taba“ u SADPrivremena zabrana prodaje „Samsungovog“ „galaksi taba 10.1“, koju je izrekao sud u Njujorku, juče je ukinuta. Zabrana je izrečena 26. juna, posle suđenja od mesec dana za krađu patenata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track