"SLUŠAJ OVU STRANICU" Google sada nudi opciju čitanja web stranice naglas, i to u svom pretraživaču
Foto: Shutterstock

nova funkcija

"SLUŠAJ OVU STRANICU" Google sada nudi opciju čitanja web stranice naglas, i to u svom pretraživaču

Tech -

Google uvodi novu opciju pod nazivom „Slušaj ovu stranicu“ koja može da vam čita web stranicu naglas iz Android Chrome pretraživača.

Funkcija dolazi sa kontrolama reprodukcije sličnim onima koje biste pronašli u muzičkim ili podkast plejerima, što vam omogućava da pauzirate, promenite brzinu čitanja, listate unapred ili preskačete unapred ili unazad za 10 sekundi.

Funkcija, Google Chrome
foto: Google Printscreen

Takođe možete promeniti glas koji koristi, kao i jezik. Ova funkcija podržava nekoliko, uključujući engleski, francuski, nemački, arapski, hindi i španski. Da biste videli da li ga imate, idite na stranicu sa puno teksta, a zatim dodirnite meni sa tri tačke i „Slušaj ovu stranicu“, što bi trebalo da se pojavi odmah ispod opcije Prevedi.

Takođe možete da zamolite Google pomoćnika da vam čita web stranice naglas i čak može da prevede na druge jezike dok to čini. Ali izbor te opcije vodi vas iz Chrome-a u aplikaciju Google, dok vas nova opcija zadržava u vašem pregledaču.

Google Chrome
foto: Shutterstock

Google je takođe testirao funkciju za Chrome na računarima. Safari za iPhone ima sličnu funkciju pod nazivom „Preslušaj stranicu“ koja vam čita web stranice Siri glasom, sa mnogim istim kontrolama kao i Google-ove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track