PROMENA NA WHATSSAPP-U KOJA VAS ČUVA OD PREVARA! Kada vas neko doda u grupu - sada će pravila igre biti drugačija!
Foto: Shutterstock

nova funkcija

PROMENA NA WHATSSAPP-U KOJA VAS ČUVA OD PREVARA! Kada vas neko doda u grupu - sada će pravila igre biti drugačija!

Tech -

Nova „kontekst kartica“ će pomoći korisnicima da izbegnu potencijalne prevarante koji pokušavaju da ih dodaju u novu grupnu poruku.

Uskoro, kada neko koga ne poznajete doda vas u WhatsApp grupna ćaskanja, grupa će prikazati „kontekstualnu karticu“ sa ključnim informacijama kao što su ko je kreirao grupu, kada je kreirana, opis grupe i da li korisnik nekgo dodao na svoju WhatsApp listu kontakata. Ideja ove funkcije je da bolje zaštiti korisnike od neželjene pošte ili prevara u grupnim porukama.

Tu je i dugme koje omogućava korisnicima da brzo napuste grupnu poruku, kao i link do dodatnih informacija o bezbednosnim alatima WhatsApp-a.

WhatsApp
foto: meta

Nova funkcija - koja liči na trenutno iskustvo kada korisnici WhatsApp-a pojedinačno šalju poruke od strane nekoga koga ne poznaju - trebalo bi da omogući korisnicima da izbegnu ćaskanje sa ljudima kojih bi se radije klonili i da brže identifikuju da li su dodati u grupe koje služe za vođenje prevara ili uključivanje u druge prevarne aktivnosti.

Kontekstne kartice grupnog ćaskanja su već počele da se šire širom sveta i biće dostupne svim korisnicima „u narednim nedeljama“, navodi se u saopštenju za štampu WhatsApp-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track