Fejsbuk sprečio ubistvo: Narkodiler tragao za policajcem

Fejsbuk sprečio ubistvo: Narkodiler tragao za policajcem

Tech -
Istraga je pokazala da je Melisa ovu fotografiju koju je objavila na 2qsvojoj stranici dobila od Džordža Pikensa, protiv koga je prikriveni policajac pre nekoliko meseci svedočio na suđenju zbog dilovanja narkotika

OSTIN – Policajac iz Teksasa, koji radi kao prikriveni agenat u sektoru narkotika, šokirao se kada je saznao da Fejsbukom kruži njegova fotografija uz upozorenje da je on skriveni agent.

Fotografiju je objavila Melisa Valthol, čiji je profil bio dostupan samo njenim prijateljima, ali kada je jedan od njih video ovu fotografiju odmah je obavestio policiju, koja je Melisu uhapsila.

Istraga je pokazala da je Melisa ovu fotografiju koju je objavila na svojoj stranici dobila od Džordža Pikensa, protiv koga je prikriveni policajac pre nekoliko meseci svedočio na suđenju zbog dilovanja narkotika.

Dalja istraga je pokazala da je Pikens zajedno sa svojim bratom na Fejsbuku pronašao fotografiju skrivenog policajca, ali nije mogao da pronađe i njegove ime, a jedino što je želeo bila je osveta pa je uradio plakate sa njegovom slikom koje je nameravao da lepi i deli po kvartovima u kome živi, kako bi otkrio njegov identitet.

Fotografija je stigla i do Melise koja ju je objavila na Fejsbuku, a policija proverom Melisinog računara otkrila je da je slika potekla od Pikensa kome je pretresom stana zaplenjena sačmarica kao i oprema za prodaju droge.

Kevin Lavrens iz policijske stanice izjavio je novinarima da je situacija veoma opasna jer policajci pokušavaju da se ubace u neki narko kartel zašta im treba prikrivanje pravog identiteta.

On je dodao i da bi policajci i agenti trebali biti veoma oprezni u korištenju društvenih mreža ili ih uopšte ne bi trebali koristiti, jer njihove fotografije na Fejsbuku mogu biti otkriveni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track