Počinje lov na internet pirateriju u SAD

Počinje lov na internet pirateriju u SAD

Tech -
Organizacija za zaštitu autorskih prava muzičara i filmadžija planira da 28.kotobra u SAD započne lov i kažnjavanje onih koji preko torrenta skidaju ilegalno muziku, igirce i filmove

VAŠINGTON – Američka organizacije za zaštitu autorskih prava muzičara i filmadžija ( RIAA i MPAA) razvijaju nov sistem koji će sprečiti fanove ilegalnog skidanja filmova i muzike da to rade preko torrenta.

Ove dve organizacije planiraju da 28. oktobra počne s radom sistem koji su razvili u saradnji sa ISPnajvećim poslužiocem internet usluga, koji će korisnike upozoravati ako se sa njihove IP adrese skida sadržaj koga su ove organizacije proglasile zabranjenim.

Ukoliko korisnik nastavlja dalje ilegalnoskidanje igrica, muzike, filmova sistem će mu stalnoslati upozorenja, a intervencija sledi posle šeste opomene.

Kao kazna predviđa se onlajn slušanje kursa o autorskim pravima, pa čak i novčana kazna koja bi se trebala kretati od 35 do 150.000 dolara.

Američka vlada iznela je isvoj predlog kazne da u saradnji sa internet provajderom ima pravo uhvaćenom prestupniku smanji brzinu interneta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track