Predstavljeni novi vindouz fon telefoni
Foto: TANJUG

Majkrosoft

Predstavljeni novi vindouz fon telefoni

Tech -
Vindouz fon 8X" poseduje sjajni LCD 2 ekran HD rezolucije, veličine 4,3 inča, koji je od svakodnevnih udaraca i ogrebotina zaštićen "gorila glas 2" staklom, a optička laminacija smanjuje odsjaj i bljesak ekrana, što korisniku omogućava da vidi svaki detalj

BEOGRAD - Kompanije Majkrosoft i HTC predstavile su nove "vindouz fon" 8X i 8S mobilne telefone koji će se na domaćem tržištu naći već od novembra.

"Vindouz fon 8X" poseduje sjajni LCD 2 ekran HD rezolucije, veličine 4,3 inča, koji je od svakodnevnih udaraca i ogrebotina zaštićen "gorila glas 2" staklom, a optička laminacija smanjuje odsjaj i bljesak ekrana, što korisniku omogućava da vidi svaki detalj.

"Vindouz fon 8S" odlikuje LCD ekran od četiri inča sa "gorila glas" tehnologijom, što omogućava korisnicima da ''lajv teils'' (Live Tiles) interfejs u "vindouz fon" operativnom sistemu, kao i svaku poruku i fotografiju vide kristalno jasno.

HTC se u dizajnu odlučio za hrabre, sofisticirane i avanturističke boje, pa se "vindouz fon 8X" pojavljuje na tržištu u širokom rasponu boja ukljucujući i kalifornijsko plavu, grafitno crnu, vatreno crvenu i svetložutu.

"Vindouz fon 8S" će biti dostupan u crno-beloj boji, jarkocrvenoj, atlantski plavoj i sivo-žutoj.

Regionalni menadžer u kompaniji HTC Marko Savković je izrazio zadovoljstvo što srpskom tržištu može da predstavi nove HTC telefone na "vindouz osam" platformi, paralelno sa njihovim premijerama u svetu.Savković je kazao da je poseban kuriozitet to što "vindouz fon 8X" ima integrisano ''bits'' pojačalo koje ima rezoluciju sa najvećom gustinom piksela na tržištu.

''Ujedno ovo je i prvi telefon u Srbiji koji podržava brznine od 42,2 Mbps na sve tri mobilne mreže'', istakao je Savković.

Regionalni menadžer u Majkrosoftu Srđan Starović je istakao da ovi telefoni, bazirani na istoj tehnologiji koja pokreće i "vindouz osam", poseduju najnapredniji operativni sistem koji je ta kompanija ikad napravila.

''Uvereni smo da nakon partnerstva sa kompanijom HTC na ovom projektu, imamo proizvod koji će postaviti nove standarde na tržištu smartfon aparata, kako u Srbiji tako i na globalnom tržištu'', zaljučio je Starović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track