Tableti spašavaju izdavanje časopisa?!

Izadavaštvo

Tableti spašavaju izdavanje časopisa?!

Tech -
Rešenje se nalazi u digitalnom izdavaštvu na tabletima koje treba da u doglednoj budućnosti preuzmu štampana izdanja, jer se tablet vidi kao zasebni digitalni medij, različit od „računara“ ili „interneta“ uopšteno

FRANKFURT – Izdavači svetskih poznatih časopisa GQ, Vog, Nju Jorker…. Smatraju da se izdavačka kriza može spasiti paralelnim izdanjima za tablete uz postojeća štampana.

Poslednjih godina zahvaljujući vebu ali i internetu štampanje novina i časopisa, posebno onih nespecijalizovanih i namenjenih širokoj publici neprestano opada.

Čitaoci na portalima nisu zadovoljni kako se obrađuju određene teme na portalima pa to smatraju za površno novinarstvo, ali su zadovoljni zato što je besplatno.

Na taj način došlo je da loše novinarstvo na vebu menja kvalitetnije novinarstvo u štampi, iako su portali velikih štampanih izdavača uglavnom zamišljeni kao sredstvo reklame za sopstvene novine u stvarnom svetu.

Na skupu Ekspo Tablet i Ep Samit koji je održan u Frankfurtu, rešenje se nalazi u digitalnom izdavaštvu na tabletima koje treba da u doglednoj budućnosti preuzmu štampana izdanja, jer se tablet vidi kao zasebni digitalni medij, različit od „računara“ ili „interneta“ uopšteno.

Prema glavešinama iz Conde Nast Internationala, Džejmiju Džoingu koji je direktor svih njihovih digitalnih izdanja i izdavaču GQ-a, Džejmiju Bilu, prošlogodišnje širenje GQ-a i na tabletno izdanje povećalo je ukupan tiraž časopisa za gotovo 10%.

Takođe, Conde Nast Intertantional namerava do kraja iduće godine da izda poboljšana tablet izdanja svih svojih časopisa jer to vide kao jedini sigurni način rasta u godinama koje dolaze.

Kao glavne partnere u svojim nastojanjima vide Adobe sa njihovom tehnologijom za digitalno izdavaštvo i Epple i njegove tablete.Za one van izdavaštva ovo je možda malo teže shvatljivo, ali ajped kao platforma i Eplov Newsstand prodavnica s digitalnim časopisima na iTunes-ima daju jedinstven i vrlo promišljen način dostave digitalnog sadržaja na tablet na način koji je za izdavače daleko bolji od onoga što se nudi na Androidu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track