Epl platio Švajcarskim železnicama 21 milion evra za sat

Spor

Epl platio Švajcarskim železnicama 21 milion evra za sat

Tech -
Isplata 21 milion evra usledila je kao epilog spora i najave tužbe Švajcarskih železnica da je Epl kopirao legendarni njihov sat i iskoristio ga za aplikaciju “ Klok” u iOS 6 bez njihove dozvole

CIRIH- Američka kompanija Epl platila je Švajcarskim federalnim železnicama ( SBB) 21 milion dolara za korišćenje izgleda njihovog sata na apedima i ajfonima.

Isplata je usledila kao epilog spora i najave tužbe Švajcarskih železnica da je Epl kopirao legendarni njihov sat i iskoristio ga za aplikaciju “ Klok” u iOS 6 bez njihove dozvole. Kompanija iz Kupertina potpisala je ugovor sa švajcarcima samo posle tri nedelje od početka problema, kako bi mogli nastaviti koristiti ikonicu sata na svojim uređajima.

"Švajcarske federalne železnice (SBB) i Apple postigli su sporazum o korišćenju SBB sata na uređajima kao što su ajped i ajfon, objavila je kompanija u saopštenju za javnost, ali drugi detalji ugovora nisu objavljeni.

Poznati švajcarski sat 1940. godine dizajnirao je Hans Hilfiker i smatra se simbolom švajcarske železnice i same Švajcarske,a jedini vlasnik autorskih prava na njega je upravo švajcarska federalna železnica..

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track