SUD:  Roditelji nisu krivi ako deca dele fajlove na internetu

Nemačka

SUD: Roditelji nisu krivi ako deca dele fajlove na internetu

Tech -
Nemački sud presudio da roditelji nisu krivi, ako njihova deca nezakonito dele fajlove sa muzikom preko interneta sa drugim korisnicima

BERLIN – Muzička industrija doživela je težak udarac u borbi protiv piraterije, jer je nemačko pravosuđe potvrdilo, da roditelji nisu krivično odgovorni, ako njihova deca nezakonitoe dele fajlove preko interneta.Kompletna priča započela je kada je roditelje jednog 13 dečaka jedna muzička izdavačka kuća tužila zbog kršenja autorskih prava. Na suđenju roditelji su kažnjeni sa 3000 evra kazne, ali su se oni pritužili na presudu.

U drugostepenom postupku sud je presudio da su roditelji učinili dovoljno da su sprečili sina da koristi računarsku opremu za skidanje fajlova iako je dečak sa interneta skinuo muziku, koju je zatim prosledio drugim korisnicima interneta.

Sudije su zaključili, da je bilo dovoljno to što su sinu rekli da to što radi nije legalno, a preterno je očekivati da su roditelji koristili programsku opremu za kontrolu i video nadzor, da bi proverili, da li ih dečak sluša, izjavili su sudije u obrazloženju drugostepene presude.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track