Predstavljen hibrid Galaxy Camera EK-GC 100

Samsung

Predstavljen hibrid Galaxy Camera EK-GC 100

Tech -
Cilj Samsungovog hibrida je da korisnici imaju mogućnost da svoje snimke ili slike odmah postave na društvene mreže direktno iz samog uređaja

LONDON- Kompanija Samsung proizvela je svestrani hibrid Galaxy Camera EK-GC 100 koji u sebi objedinjuje funkcije digitalnog fotoaparata, tableta i smartfona.

Cilj Samsungovog hibrida je da svojim vernim kupcima koji žele odmah da svoje slike ili snimke s nekim podele to urade odmah i direktno ih iz samog uređaja prebace na društvene mreže.

Da bi sve bezbiržno funkcionisalo postoji niz impresivnih standarda koje podržava ovaj hibrid- GSM 3G/4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi, Bluetooth v4.0 te mikro USB (v2.0) konektor.

Iako hibrid izgleda impresivno on ima i jedan manjak Galaxy kamera ne podržava obično telefoniranje.

Cena za hibrid iznosi 640 američkih dolara, a za to se dobija napredna optika. Čak i najbolji smartfoni zadnje generacije imaju rezoluciju od samo nekoliko megapiksela malecki i relativno loš objektiv.

Za imalo ambicioznijeg fotografa amatera potrebno je nešto bolje i upravo Galaxy Camera nudi kvalitetu fotografija kao kod boljih kompaktnih fotoaparata uz odličnu povezivost s društvenim mrežama.

Galaxy Camera opremljena je objektivom dužine od 4.1 do 86.1 mm (ekvivalent 35 mm : 23 - 483 mm), otvor blende F/2.8-5.9 te, za razliku od kamera ugrađenih u pametne telefone i jeftinije modele kompaktnih fotoaparata koji se uglavnom oslanjaju na digitalni zum, ima maksimalni optički zoom od 21 puta.

Svetlost iz objektiva pada na 1/2.3" BSI (Back Side Illuminated) CMOS senzor rezolucije 16 megapiksela koji je zadužen za to da i najsitniji detalji budu ispravno zabeleženi.

Uređaj poseduje i optički stabilizator slike, osetljivost ISO 100 - 3.200, ugrađen pop-up Xenon fleš, akcelerometar, žiroskop te GPS koji omogućava geotagiranje fotografija.

Podržano je i snimanje video zapisa u više različitih rezolucija sve do Full HD-a 1080p (1.920 puta 1.080 sa 30 fps), a moguće je snimiti i usporene snimke pri rezoluciji 768 puta 512 piksela sa 120 slika u sekundi.

Samsung Galaxy Camera je i punokrvni tablet zasnovan na Android 4.1 Jelly Bean OS-u, a pokreće ga četvoro jezgreni procesor Exynos 4412 na 1,4 GHz, a za grafiku brine Mali-400MP GPU.

Interna memorija veličine osam GB namenjena je aplikacijama i memorisanju korisničkih podataka može se proširiti MicroSD eksternim memorijskim karticama maksimalnog kapaciteta 64 GB.

U memoriju osim sosptvenih snimaka mogu biti memorisani omiljeni muzički i video klipovi i putem HDMI priključka uživati u njima i na velikom ekranu. LCD kapacitivni ekran dijagonale 4,8 inča (12,2 cm) rezolucije 1.280 puta 720 daje oštru sliku (308 piksela po inču) u 16 milijuna boja.

Čestom problemu slabe vidljivosti slike na LCD ekranu u uslovima jakog okolnog svetla Samsung je doskočio novom tehnologijom White Magic koja omogućava udvostručenje intenziteta svetlosti ekrana bez većeg uticaja na potrošnju baterije.

Kapacitet baterije od 1.650 mAh je dovoljan za otprilike sedam sati autonomije s uključenom bežičnom mrežom, a u stand by modu do 280 sati.

Galaxy Camera dolazi s predinstaliranom softverskom podrškom za kontrolu funkcija, obradu i pregled snimljenog materijala, a dostupne su, naravno, i aplikacije s dućana Google Play.

Zanimljiva je mogućnost kontrole osnovnih funkcija kamere poput zumiranja ili okidanja putem glasovnih naredbia, a prepoznavanje govora je moguće koristiti i u aplikaciji za obradu snimljenog materijala.

Podržana je reprodukcija muzičkih i video materijala u svim popularnim formatima. Ako vam pak nedostaje mogućnost telefoniranja, u tu svrhu uvijek možete koristiti VoIP aplikacije poput Skypea ili Vibera.

Galaxy Camera dostupna je zasada samo u Velikoj Britaniji, a do kraja godine se očekuje i u ostalim

http://www.youtube.com/watch?v=dhRo7bd4g_I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track