Ćao privatnosti: Fejsbuk profili na izvolite?!

Kontrola

Ćao privatnosti: Fejsbuk profili na izvolite?!

Tech -
Razmišlja se o kombinovanju podataka korisnika sa bazom podataka Instagrama, kao i o smanjenju restrikcija prilikom slanja mejlova između samih članova

LOS ANĐELES – Kompanija Fejsbuk najavila je da planira ukidanje 4 godine starog procesa koji dozvolja korisnicima ove društvene mreže da glasaju o promenama koje se odnose na privatnost i bezbednost stranica.Razmišlja se osim toga o kombinovanju podataka korisnika sa bazom podataka Instagrama, kao i o smanjenju restrikcija prilikom slanja mejlova između samih članova. Osim toga razmišlja se i o razmeni podataka Fejsbuka i ostalih kompanija i servisa u vlasništvu ove kompanije, kako bi se poboljšale usluge.

Ova promena bi mogla otvoriti vrata Fejsbuku da stvori jedinstvene profile korisnike koji bi objedinjavali podatke sa Fajsbuka i Instagrama, osim toga želja je i smanjiti ograničenja za kontaktiranje drugih članova na Fejsu putem mejla tako što bi uklonila podešavanje koje se tiče toga ko može da vam šalje poruke.

Portparol kompanije Endrju Nojs izjavio je da Fejsbuk vrlo pažljivo prati interakciju korisnika i njihove poruke kako bi poboljšail korišćenje ove socijalne mreže, ali da je dosadašnji sistem doneo prevagu kvantiteta nad kvalitetom.

Sve promene otvorene su za komentare korisnika narednih 7 dana. Ukoliko predložene promene generišu više od 7.000 komentara, Fejsebukovi uslovi korišćenja odmah pokreću sistem glasanja kako bi korisnici mogli da odluče da li žele neki servis ili ne.

Glasanje postaje važeče ukoliko barem 30 odsto korisnika da svoj sud, međutim, prethodna dva glasanja nisu dosegla taj prag.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track