Ajfon i Android rame uz rame u SAD
Foto: REUTERS

Koji je pametniji smartfon

Ajfon i Android rame uz rame u SAD

Tech -
Android na svetskom nivou i dalje dominira držeći 75 odsto tržišta, dok Epl ima 15 odsto

VAŠINGTON - Izlazak na tržište "Eplovog" ajfona 5, ponovo je vratilo tu kompaniju na prvo mesto u Sjedinjenim Američkim Državama i ona je sada neznatno ispred telefona sa Android platformom. Prema podacima poznatog SiNet sajta, koji prati novosti u tehnološkom svetu, "Eplov" operativni sistem sada drži 48,1 odsto tržišta, dok je Android na drugom mestu sa 46,7 odsto.

Međutim, situacija je potpuno drugačija u Evropi, pa tako u Nemačkoj u potpunosti dominira Android sa 73,9 odsto među svim prodatim smart telefonima, dok je u Španiji takođe ubedljivo prvi sa čak 81,7 odsto. SiNet navodi da se vođstvo Epla u Americi može vezati za izlazak novog ajfona 5, pošto je ta kompanija poslednji put imala veći udeo na tržištu od Androida pre godinu dana kada se pojavio Ajfon 4s.

Istraživanje je pokazalo da su vlasnici Ajfona verni Eplu, pa će tako 92 odsto njih produžiti ugovore sa kompanijama za mobilnu telefoniju uzimajući novi model ovog telefona kad im istekne sadašnji ugovor.Ipak, Android na svetskom nivou i dalje dominira držeći 75 odsto tržišta, dok Epl ima 15 odsto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track