Naočare koje će zameniti telefon

Naočare koje će zameniti telefon

Tech -
Američka kompanija „Vuziks“ u januaru treba da izbaci na tržište naočare s karakteristikama smartfona

NJUJORK - Nezamislivo.Američka kompanija „Vuziks“ uskoro treba da izbaci na tržište futurističke naočare M100, koje bi mogle zameniti pametne telefone. Naočare projektuju sliku identičnu onoj koju daje četvoroinčni ekran telefona zajedno sa 3G prenosom podataka, mejlom i surfovanjem internetom. One će posedovati i GPS, integrisanu kameru i aplikaciju za izmenjenu stvarnost.Operativni sistem Android kontrolisaće tekstualne poruke, video-materijal, telefonske pozive i sve što može pametni telefon. Projektovani ekran biće veličine 14 inča s poljem vidljivosti od 16 stepeni, a uređaj će imati bateriju koja će omogućavati osam sati rada bez prestanka.Naočare će moći da snimaju video-materijal jedan čas bez prestanka i imaće dodatak za 8 GB memorije. Visoka HD rezolucija kamere je standardna sa 720 piksela, a može praviti slike samim pritiskom prsta na ivicu aparata. Pri običnoj kupovini namirnica jednostavnim pogledom na bar-kod naočare potrošaču daju precizne podatke o proizvodu na polici supermarketa. Povezivanje s drugim aparatima vršiće se preko USB, blututa ili vaj-faja.Futurističke M100 naočare imaće svetsku premijeru 8. januara u Las Vegasu, a američki mediji procenjuju da će aparat koštati najmanje 1.000 dolara.Kompanija „Vuziks“ ranijih godina je razvijala naočare za 3D prikazivanje multimedijalnih sadržaja. Naočare „Wrap 1200“ i „Wrap 920“ koriste se za gledanje filmova, igranje igrica ili 3D projektovanje i koštaju 500 dolara.

Najveći korisnik vojska SAD„Vuziksovi“ proizvodi nailaze na prilično dobar prijem u SAD, gde je jedan od najvećih korisnika vojska. Za armiju SAD kompanija pravi gotove proizvode i rezervne delove, a nedavno je sklopljen ugovor vredan više desetina miliona dolara. Pored ovoga, „vuziks“ naočare nailaze na sve veću primenu u medicinske svrhe.

SpecifikacijeEkran: 14 inčaOperativni sistem: AndroidBaterija: Osam časovaHD kamera: 720 pikselaPovezivanje: USB, blutut, vaj-fajMemorija: 4 GBCena: oko 1.000 $

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track