Epl iz Kine vraća deo proizvodnje u SAD

Izrada ajfona

Epl iz Kine vraća deo proizvodnje u SAD

Tech -
Direktor Epla Tim Kuk kaže da je glavni razlog proizvodnja u zemlji porekla navodeći da se za Eplov mobilni telefon "ajfon" motor izrađuje u SAD i izvozi, dok se staklo proizvodi u Kentakiju

NJUJORK - Američka informatička kompanija Epl planira da 2013. godine ponovo prebaci u SAD deo proizvodnje svojih "mek"-računara, izjavio je izvršni direktor Epla Tim Kuk, ukazujući na izbor koji postaje sve češći među američkim firmama.Veliki deo proizvoda Epla se izrađuje u inostranstvu, pre svega u Kini, gde je njegov snabdevač Fokskon kritikovan u više navrata zbog loših uslova rada zaposlenih.

Kuk je, ipak, insistirao na činjenici da Epl proizvodi i u svojoj zemlji porekla, navodeći da se na primer za Eplov mobilni telefon "ajfon" motor izrađuje u SAD i izvozi, dok se staklo proizvodi u Kentakiju (centralno-istočni deo SAD)."Radimo već godinama na tome da proizvodimo sve više u SAD", rekao je Kuk.

Kompanija Epl je, takođe, lansirala svoj mobilni telefon "ajfon 5" u Južnoj Koreji, zemlji porekla svog konkurenta Samsunga.Epl je premašio cifru od 100 tržišta na kojima je dostupan "ajfon 5".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track