Epl u Kini prodao preko dva miliona ajfon5

Rekord za tri dana

Epl u Kini prodao preko dva miliona ajfon5

Tech -
Kineski mobilni operater Kina Junikom je imao 300.000 prednarudžbina putem postpejd ugovora za "ajfon5" čime je oborio prošlogodišnju brojku od 200.000 za njegovog prethodnika "ajfon4"

PEKING - Američka kompanija Epl prodala je više od dva miliona telefona "ajfon 5" tokom prvog vikenda prodaje u Kini.

Generalni direktor Epla, Tim Kuk, izjavio je da su prodajom preko onlajn lutrije uspeli ne samo da poraze lokalne "bande" koje kupuju telefone pa ih potom preprodaju, već i da ostvare novi kompanijski rekord prodaje u Kini, prenosi britanski Gardijan.

Kineski mobilni operater Kina Junikom je imao 300.000 prednarudžbina putem postpejd ugovora za "ajfon5" čime je oborio prošlogodišnju brojku od 200.000 za njegovog prethodnika "ajfon4".

Nakon prošlogodišnjih nereda u kineskim radnjama pri lansiranju "ajfon4", Epl je organizovao onlajn lutriju za kupce kako bi oni došli u tačno određeno vreme da podignu svoj mobilni telefon, ukoliko se nalaze na šemi.

Novi model „ajfon 5“ pušten je krajem septembra u prodaju u SAD i devet drugih država, a do kraja decembra biće u prodaji i u više od 100 država.

Kina je najveće tržište smart telefona na svetu na kome dominiraju mobilni aparati koji funkcionišu na android platformi koju je razvio Gugl (Google).

Ključni problem Epla je nedostatak ugovora sa najvećim kineskim mobilnim operaterom Kina Mobajl (Ćina Mobile), koji ima više od 700 miliona korisnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track