9 trendova koji će u 2013. obeležiti razvoj smartfona

Mobilna telefonija

9 trendova koji će u 2013. obeležiti razvoj smartfona

Tech -
Mnogi svetski proizvođači smartfona planiraju u 2013 godine uvesti niz novena koji bi trebali promeniti način korišćenja smartfona

SAD,NJUJORK- Smartfoni postali su sastavni deo svakodnevnog života, a proizvođači pokušavaju nadmašiti svoje prethodnike. A posebno konkurenciju, pa se već pred kraj godine očekuje da će u 2013 predstaviti nešto novo što će promeniti način na koji gledamo i koristimo smartfone.Trendovi koji će oboležiti smarftone u 2013. godine su sledeći:

1.Telefoni u duginim bojama: Proizvođqači smatrfona primetili su da mnogi korisnici polažu na izgled svog telefona, pa su neki to prepoznali potrebu da telefoni budu u limun žutoj, vatreno crvenoj ili kobaltno plavoj boji kućišta odnosno maske, koje se nude uz klasičnu crnu, sivu i belu.

2.Bežično plaćanje: U nekim zemljama već postoji ovakva mogućnost da se preko telefona plati račun za kafu ili prilikom svakodnevne kupovine.

3.Duže trajanje baterije: Kombinacija naprednog softvera, pametnih procesora i jače baterije produžiće vreme između dva punjenja, tako da neće korisnicima biti potrebno da telephone pune svaki dan.

4.Punjenje bez žice: Koncept punjenja aparata prislanjanjem na podlogu za punjenje umesto klasičnog punjača sa žicom omogućeno je izlaskom Nokia Lumia I LG Googl Nexusa 4 takvo punjenje je postalo uobičajeno.

5.Nedovoljan ekran: Trend umrežavanja aparata u kućama otići će korak dalje, pa više neće biti dovoljno prikazivanje fotografija na mobilnom telefonu I televizoru istovremno jer će nove aplikacije omogućiti da umrežavanje ode na veći nivo.

6.Veći broj piksela: kamera na pametnim telefonima u poslednjih nekoliko godina su sve preciznije. Nokia je pretstavila kameru sa 41 megapikselom, a 2013 optički zum na kmari smartfona postaće sastavna oprema.

7. Brže i jače: Samasung planira da pretstavi aparat sa čak osam procesora umesto dva ili četiri kao dosada, a u budućnost trenda broja procesora u aparatu će rasti.

8. 4G mreža: Saobraćaj na mobilnim mrežama raste iz dana u dan I zahteva sve veće brzine. Za sada je mreža 4G dostupna u većim gradovima, a 2013 planira se pokrivanje većih prostora u svetu. Uređaji koji koriste 4g su već dostupni na tržištu, ali pokrivenost zavisi od operatera.

9.Zbogom micro SD karticama: Internet servisi za čuvanje informacija kao Dropboxa dovešće do toga da memorijske kartice budu nepotrebne, a planira se ulagati I stvaranje virtuelnog prostora za čuvanje podataka, osim u samom aparatu koji I dalje ostaju u upotrebi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track