Prodato samo 40 miliona licenci za Vindouz 8

Softver

Prodato samo 40 miliona licenci za Vindouz 8

Tech -
Stručnjaci su naveli da se tržište promenilo od lansiranja Majkrosoftovih sistema i da su smart mobilni telefoni i tablet uređaji negativno uticali na prodaju računara, a drastična promena dizajna Vindouza 8 odbija korisnike koji nemaju želju da se navikavaju na novi system

VAŠINGTON - Ukupno 40 miliona licenci za operativni sistem Vindouz 8 (Windows 8) američke softverske kompanije Majkrosoft prodato je od lansiranja tog novog sistema, pre mesec i po dana.Podatak je zanimljiv kada se ima u vidu da je u SAD, prema podacima istraživačke kompanije NPD, prodaja personalnih kompjutera (PC) opala za 13 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Stručnjaci su naveli da se tržište promenilo od lansiranja Majkrosoftovih sistema Vindouz XP, Vindouz Vista ili Vindouz 7, i da su smart mobilni telefoni i tablet uređaji negativno uticali na prodaju računara. Uz to, ukazuju i da drastična promena dizajna Vindouza 8 odbija korisnike koji nemaju želju da se navikavaju na novi "univerzum".

U klasifikaciji 100 najprodavanijih elektronskih uređaja koju je napravila američka kompanija za elektronsku trgovinu "Amazon", samo se jedan prenosiv PC nalazi u "top 50".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track