Žene više vole onlajn šoping, a muškarci pucačinu

Ko šta voli na internetu

Žene više vole onlajn šoping, a muškarci pucačinu

Tech -
Istraživanje kompanije Kasperski o upotrebi interneta pokazala je da žene najviše vole onlajn kupovinu, dok muškarci od žena vole kompjuterske igrice i da preko neta kupuju elektornske uređaje

BEOGRAD - Muškarci i žene podjednako aktivno koriste internet, ali postoje razlike u načinu na koji oni provode vreme onlajn, pa su tako žene dominantnije u kupovini, a muškarci u igrama sa pucanjem.

Dva klišea o ženama opstala su i u onlajn svetu - jedan od njih je da žene kupuju više, a drugi da aktivnije komuniciraju.

U saopštenju kompanije Kasperski, navodi se da 88 odsto žena kupuje onlajn, naspram 83 muškaraca.Prioriteti dva pola u kupovini su jasni. Žene više kupuju odeću onlajn - 41 odsto naspram 17 odsto muškaraca, dok muškarci češće kupuju elektronske uređaje, računare i video igrice.

Tokom 2011. godine, 80 odsto žena bilo je aktivno u onlajn zajednicama, poput društvenih mreža, u poređenju sa 74 odsto muškaraca.

Čak i u igrama uloga i društvenim igrama vode žene, dok muškarci, s druge strane, češće igraju igre sa pucanjem (29 odsto) od žena (15 odsto), navodi se u saopštenju.

Kada su u pitanju visokotehnološki uređaji, poseduje ih 87 odsto muškaraca naspram 79 odsto žena.

Među mlađim naraštajem, devojčice dominiraju na društvenim mrežama - 84 odsto devojčica starosti između 10 i 18 godina ima profil na jednoj društvenoj mreži, za razliku od dve trećine njihovih vršnjaka.

Više devojčica nego dečaka poseduje i mobilne telefone - 92 odsto u poređenju sa 87 odsto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track