Lenovo predstavio nove konvertibilne uređaje
Foto: Rojters

Srpsko tržište

Lenovo predstavio nove konvertibilne uređaje

Tech -
Kompanija Lenovo na srpskom tržištu predstavila kje novu liniju konvertibilnih uređaja dizajniranih za operativni system Vindouz osam i Vindouz RT

BEOGRAD - Kompanija Lenovo predstavila je novu liniju konvertibilnih uređaja dizajniranih za operativni sistem Vindouz osam i Vindouz RT koji su od danas dostupni i na srpskom tržištu..IdeaPed Joga 11 je najtanji multi-mode računar na svetu veličine 15,6 mm, a karakterišu ga ekran od 11,6 inča i baterija koja traje 13 sati.

Opremljen je NVIDIA Tegra 3 - jedinim procesorom sa četiri jezgra za Vindouz RT - što korisnicima omogućava gledanje HD filmova, igranje zabavnih igara, povezivanje i produktivnost s Majkrosoft Ofis aplikacijama.IdeaPed Joga 13 poseduje zglob koji omogućava uređaju jedinstven okret za 360 stepeni, i preklapanje iz laptopa u tablet jednim jednostavnim pokretom.

Pokrenut snažnom trećom generacijom procesora Intel Kor i operativnim sistemom Vindouz osam, Joga 13 omogućava obavljanje zadataka na nivou laptop računara, bez usporavanja, zahvaljujući tankom okviru od 16,9 mm kao i bateriji koja traje osam sati.

Okretom zgloba, laptop Joga 13 se pretvara u tablet opremljen bogatim audio-vizualnim sadržajima kao što je Dolbi houm teatar, a vizuelni materijali izgledaju zapanjujuće na njegovom 13,3 IPS ekranu visoke rezolucije koji omogućuje svetlu pozadinu i živopisne boje.

Dodatna prednost laptopa Joga 13 i 11 je mogućnost korišćenja na potpuno nove načine - mogu se pretvoriti u Stand1 tako da se tastatura okrene iza ekrana kako bi se gledali filmovi i slike, ili se staviti u uspravan položaj kao Tent2 kako bi se igrale igre ili koristio video čet.

TinkPed Tvist veličine 12,5 inča, poseduje procesore od Intel Kor i7 do Vindouz osam Pro generacije, kao i velike mogućnosti čuvanja podataka do 500 GB ili128 GB S SD.

Korisnici mogu raditi satima sa baterijom koja traje gotovo ceo dan i vratiti se iz stendbaj stanja brzo kao kod tableta.

Menadžer prodaje kompanije Lenovo u Srbiji Đorđe Jovanović je na konferenciji za novinare rekao da porodica Ultrabuk konvertibilnih računara odgovara jedinstvenim potrebama individualnih i poslovnih korisnika.

""Proizvodimo laptopove i tablete visokih performansi u kombinaciji s novim dizajnom i različitim veličinama"", rekao je Jovanović. Ti inovativni, konvertibilni računari su najbolji uređaji za neverovatni tačskrin doživljaj, dodao je on, pa će njihovi multi-modovi omogućiti korisnicima još više načina za korišćenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track