Koristićemo smartfon za otključavanje automobila
Foto: KURIR

Pogled u budućnost

Koristićemo smartfon za otključavanje automobila

Tech -
U planu je iskoristiti NFC tehnologiju za otključavanje automobile, pokretanje motora i povezivanja ta dva sistema u jedan uz pomoć najobičnije nalepnice na staklu automobile

SEUL- Za nekoliko godina traženje ključeva po džepovima će postati prošlost, jer će za otključavanje vozila biti dovoljan smartfon.Korejski proizvođač automobile planira da do 2015.godine u svoje automobile ugradi MirrorLink koji će poslužiti da poveže automobile i smarfon.

U planu je iskoristiti NFC tehnologiju za otključavanje automobile, pokretanje motora i povezivanja ta dva sistema u jedan uz pomoć najobičnije nalepnice na staklu automobile.

Sistem će delovati na sledeći način: pošto korisnik otključa automobile i uđe u njega, ubaci svoj smarfon u držač koji ga spaja sa konzolom i tako objedinjuje pametni telfon i automobile. Sisem koj je Hjundaji razvio već može prepoznati različite telephone i tako prilagoditi svoj automobile različitim korisnicima.

Veliki 7-inčni ekran na konzoli automobile omogućava korisnicima pregledavanje pošte dok sede u gužvi, sinhroniziranje kontakata, ali i navigaciju.

Iako je MirrorLink već poznat u automobilskoj industriji, dosad nije ušao u širu upotrebu jer se proizvođači boje da bi previše aplikacija moglo ometati vozača u vožnji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track