Hrvati lansiraju smartfon i tablet
Foto: EPK

Vivaks

Hrvati lansiraju smartfon i tablet

Tech -
Vivaks smartfon pojaviće se na tržištu brže nego što se očekivalo, i to već na proleće

ZAGREB - Hrvatska IT kompanija M San najavila je da će lansirati Vivaks smartfon u drugom tromesečju ove godine, dok će novi Vivaks tablet na tržište stići već u martu.

"Prodaja Vivaks tableta do sada je jako dobra, i zato sad pripremamo i model 10, kao i drugu generaciju "7" modela, koji će se u martu pojaviti u prodaji", izjavila je direktorka korporativnih komunikacija M San grupe Gordana Beuković za internet portal Poslovni dnevnik.

Beuković navodi da će nova generacija Vivaks tableta "7" i prvi vivaksov tablet "10" doći sa dvojezgarnim procesorom, Androidom 4.1 i da će ciljati da budu cenovno vrlo prihvatljivi.

Ona objašnjava da je reč hrvatskim proizvodima koji su rezultat domaćeg znanja i istraživanja, uz koje dolazi i lokalna podrška, softverske nadogradnje i koji su testirani da rade sa "Gugl plejom", odnosno nisu generički OEM uređaji kakvi se masovno proizvode u Kini, i na koje uvoznici samo lepe svoj logotip.

U M Sanu ističu da kao i Epl, i oni razvoj rade lokalno, pa se Vivaks uređaji razvijaju u Zagrebu, a proizvode u njihovoj fabrici u Kini.

Beuković je dodala da će se Vivaks smartfon na tržištu pojaviti brže nego što se očekivalo, i to već na proleće.

Prvi hrvatski smartfon, kako prenosi Poslovni dnevnik, osim što će koristiti najnoviji Andorid, takođe će biti spreman za korišćenje dve mobilne mreže istovremeno, odnosno za dve SIM kartice, i navodno će biti namenjen slobodnoj prodaji. Trenutno se na taj način prodaje vrlo malo mobilnih telefona u Hrvatskoj, jer su glavni distributivni kanali u tom segmentu mobilni operateri.

Hrvatski mobilni operateri HT, Vipnet, i Tele2 pozdravljaju najavu prvog hrvatskog smartfona kao i inicijativu hrvatske kompanije koja se odlučila na takav poslovni iskorak, ali dodaju da očekuju još dodatnih informacija o telefonu kako bi mogli da donesu konačnu odluku o uvrštavanju u svoje ponude.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track