Od pametnih telefona zarada 4,9 miljardi dolara

Novi podaci

Od pametnih telefona zarada 4,9 miljardi dolara

Tech -
Mobilno oglašavanje, kategorija koja obuhvata tablete, pametne telefone i klasične mobilne telefone, trebalo bi da ostvari rast od 50 odsto

Prihod u sektoru pametnih telefona može u 2013. godini da dostigne 4,9 milijardi dolara, a oglašavanje na tabletima 3,4 milijarde, pokazalo je najnovije istraživanje revizorsko-konsultantske kuće Diloit.

Jedinični prihodi, međutim, odražavaju drugačiju dinamiku, pa se prognozira da će prihodi od oglasa na pametnim telefonima biti sedam dolara po tabletu i 0,60 dolara po pametnom telefonu (uključujući oglase u aplikacijama), pokazuje istraživanje "Trendovi u sektoru tehnologije, medija i telekomunikacija u 2013".

Mobilno oglašavanje, kategorija koja obuhvata tablete, pametne telefone i klasične mobilne telefone, trebalo bi da ostvari rast od 50 odsto i da na svetskom nivou dostigne vrednost od devet milijardi dolara.

Međutim, korišćenje uređaja će biti sve raznovrsnije, a sve veći broj vlasnika pametnih telefona (oko 400 miliona od ukupne korisničke baze, koja će do kraja godine iznosti 1,9 milijardi) retko ili nikada ne povezuje svoje uređaje na servis prenosa podataka.

Od ukupne prodaje računara, tableta i pametnih telefona u 2013., personalni računari će činiti oko jedne petine, na njima će se generisati više od 80 odsto internet saobraćaja i više od 70 odsto vremena koje neko provede na računaru.

Između 50 i 100 mobilnih operatora će ponuditi neograničene usluge sa neograničenim pristupom određenoj aplikaciji - što je na pola puta između paketa sa neograničenim korišćenjem i tarifiranja prenosa podataka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track