Android glavni u Evropi, Epl vodi u Americi

Velika popularnost

Android glavni u Evropi, Epl vodi u Americi

Tech -
Većina pametnih telefona bila je namenjena mlađima od 18 godina, među kojima je čak 57 odsto bila ženska populacija

Android je najpopularnija mobilna plaforma u Velikoj Britaniji, Španiji, Nemačkoj, Kini i Australiji, dok je Eplov ajos na vrhu u SAD i Japanu.Kako prenosi portal intomobile.com, Vindouz Fon je i dalje autsajder, ali vidljiv je jak rast u Evropi, posebno u Britaniji i Italiji, s povećanjem učešća na tržištu sa 2,2 odsto, koliko je bilo 2011. godine, na 5,9 odsto, odnosno, sa 2,8 na 13,9 odsto.

Iako lošije nego što bi Majkrosoft želeo, Vindouz Fon je ipak počeo da stiče značajan udeo u nekoliko ključnih evropskih zemalja, ali je njegova uloga na dva najveća tržišta pametnih telefona, u Kini i SAD, i dalje razočaravajuća.Kada je reč o udelima kompanija, Samsung i dalje ima lidersku poziciju u Velikoj Britaniji, držeći 35 odsto prodaje pametnih telefona, iako mu je Epl za petama sa tržišnim učešćem od 32 odsto.

Udeo Nokije na tržištu je 6,2 odsto, mada je prodaja porasla za 50 odsto u poređenju sa 2011. godinomProdaja Blekberija 9320 povećana je tokom božićnih praznika, kada ga je kao poklon kupilo dve trećine korisnika, a nedavno je lansiran Blekberi 10 od kojeg se mnogo očekuje.Pametni telefoni su bili popularni i tokom praznika, jer su činili trećinu svih kupljenih telefona tokom decembra.

Najčešće je kao poklon kupovan Blekberi 9320, potom Samsung Galaksi ejs 2 i Epl ajfon 4S. Većina pametnih telefona bila je namenjena mlađima od 18 godina, među kojima je čak 57 odsto bila ženska populacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track