Majkrosoft IT kamp u Beogradu

Stiže gigant

Majkrosoft IT kamp u Beogradu

Tech -
Učesnici će imati priliku da se iz prve ruke upoznaju sa najnovijim mogućnostima operativnog sistema Vindouz Server 2012

Ogranak kompanije Majkrosoft za centralnu i istočnu Evropu organizuje u sredu, 30 januara, IT kamp sa ciljem stručnog usavršavanja pojedinaca i njihovim upoznavanjem sa najaktuelnijom Majkrosoft klaud tehnologijom.

Učesnici će imati priliku da se iz prve ruke upoznaju sa najnovijim mogućnostima operativnog sistema Vindouz Server 2012.

Za njih je specijalno pripremljena tehnički orijentisana agenda bazirana na primerima iz prakse, uz veliki broj praktičnih demonstracija i mogućnost razmene znanja i iskustava sa vodećim Majkrosoft stručnjacima i drugim IT profesionalacima iz regiona, što daje posebnu vrednost ovakvim manifestacijama.

IT pro evanđelista zaposlen u centrali Majkrosofta za centralnu i istočnu Evropu Damien Karo je kazao da je IT kamp prilika za stručnjake iz ove oblasti da prodube znanje, upoznaju se sa najnovijim tehnologijama i razmene iskustva sa kolegama.

"Kroz razmenu tehničkih informacija dolazimo do rešenja koja već danas mogu unaprediti računske centre kako bi mogli odgovoriti izazovima budućnosti", kazao je Karo, koji će i voditi kamp.

Prema najnovijim istraživanjima analitičara kompanije IDC, usluge vezane za javne i privatne informatičke oblake dovešće do otvaranja 14 miliona radnih mesta širom sveta u periodu od 2012.do 2015. godine.

Procenjeni rast broja zaposlenih u centralnoj i istočnoj Evropi, za isti period, iznosi između 158 i 168 odsto.

Navedene procene predstavljaju podsticaj za Majkrosoft da ulaže u usavršavanje IT stručnjaka u smislu praktične primene najnovijih tehnologija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track