ZLU NETREBALO: Britanci čuvaju stare mobilne

Za svaki slučaj

ZLU NETREBALO: Britanci čuvaju stare mobilne

Tech -
Mobilni telefoni koji se ne koriste, nego se čuvaju i odlažu po fiokama i kredencima vrede skoro 11 miliona dolara

Prosečan Britanac kod kuće ima 2,06 mobilnih telefona koji nisu u upotrebi, a njihova vrednost je oko 10,7 miliona dolara.

Brojke nisu iznenađenje jer kada neko zameni mobilni telefon obično zadrži prethodni "za svaki slučaj", ili ga da supružniku ili deci.

Oko 53 odsto ispitanika je reklo da čuva stari mobilni za slučaj da novi prestane da radi, a ta cifra je veća među populacijom od 18 do 24 godine i iznosi 57 odsto.

Prema podacima istraživanja, 14,9 odsto anketiranih je reklo da je zadržalo stari telefon iz straha da bi neko zloupotrebio njihove podatke, a 11,8 odsto ispitanika ne zna kako da obriše podatke iz tih uređaja.

Osim toga, 78 odsto mobilnih korisnika u Velikoj Britaniji ima jedan uređaj koji ne koristi, dok više od trećine ima tri i više uređaja.

Upitani da objasne zašto zadržavaju stare telefone, više od 19 odsto je kazalo da su lenji da ih se reše, a više od 18 odsto nije sigurno ni šta bi uradilo sa tim telefonima.

Većina ljudi čita samo uvodne delove uputstva kako da uključi uređaj, ali ne i delove koji se odnose na brisanje podataka ili na odlaganje mobilnog telefona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track