SAMSUNG: Sustiže Epl na tržištu tablet uređaja

Novi podaci

SAMSUNG: Sustiže Epl na tržištu tablet uređaja

Tech -
Samsung, koji proizvodi tablete Galaksi, prodao je u poslednjem tromesečju 2012. godine 7,9 miliona tih računara, što je 2,2 miliona više nego u istom periodu prethodne godine

Južnokorejski tehnološki gigant Samsung u posljednjem tromjesečju prošle godine udvostručio je udeo na tržištu tablet računara, smanjujući tako zaostatak za američkim Eplom, pokazuju istraživanja kompanije IDC.

Samsung, koji proizvodi tablete Galaksi, prodao je u poslednjem tromesečju 2012. godine 7,9 miliona tih računara, što je 2,2 miliona više nego u istom periodu prethodne godine, čime je povećao tržišni udeo na 15,1 odsto, prenosi Bi-Bi-Si.

Udeo vodeće kompanije na tom tržištu, Epla koji proizvodi "ajpeda", smanjio se sa 51,7 na 43,6 odsto, uprkos povećanju prodaje.

Dva rivala se neprestano takmiče za što veći udeo na tržištu tableta, koje obe kompanije smatraju ključem ukupnog rasta.

Svetske isporuke skočile su za 75 odsto u poslednjem kvartalu 2012, na rekordnih 52,5 miliona tablet računara.

Brojke su u oštrom kontrastu sa tradicionalnim tržištem personalnih računara, koje je u posmatranom razdoblju zabeležilo pad isporuka prvi put u poslednjih pet godina. Očekuje se da će tržište tableta nastaviti rast i u narednim godinama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track