POD LUPOM: Fejsbuk će znati svaki naš korak

Veliki brat

POD LUPOM: Fejsbuk će znati svaki naš korak

Tech -
Popularna društvena mreža pravi aplikaciju za pametne uređaje koja će pratiti vaše kretanje čak i kada se uređaj ne koristi

Fejsbuk već zna ko su vaši prijatelji, kada ste raskinuli sa dečkom/devojkom i šta ste radili prošlog leta. Ali kao da ovo nije dovoljno pa je Fejsbuk rešio da vas prati svuda.

Naime, ova popularna društvena mreža pravi aplikaciju za pametne uređaje koja će vas pratiti svuda, čak i kada je uređaj na kome se aplikacija instalirana ne koristi.

Navodno, ova aplikacija će pomagati korisnicima da vide gde im se nalaze prijatelji, ali postoji velika mogućnost po navodima kompanije Blumberg da će Fejsbuk koristiti ovu aplikaciju radi lakše prodaje reklama.

Oni će uz pomoć aplikacije pratiti gde se korisnik kreće i koristiti te informacije radi efikasnijeg reklamiranja, što je neprocenjivo za kompanije koje žele da se reklamiraju na ovoj mreži, ali je loše za korisnike.

Praktično, oni će pratiti svaki korak korisnika i znaće kuda se kreće u slobodno vreme kad ne provodi vreme na Fejsbuku, a aplikacija navodno stiže u martu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track