JUTJUB: Oaza filmske piraterije

Sve za DŽ

JUTJUB: Oaza filmske piraterije

Tech -
Na Jutjub servisu od početka godine pojavili su se piratizovani naslovi velikih kompanija kao što su Soni, Tristar i Kolumbija, a jedino je Dizni blokirao sve piratizovane sadržaje

Veliki broj piratizovanih filmova na Jutjubu počelo je opet da zadaje glavobolje velikim kompanijama, a prethodne godine broj ilegalnih naslova je bio daleko manji. Poslednji izveštaji i istraživanje agencije "Wall Street Journal", utvrdilo je da se od početka ove godine to promenilo.

Jutjub ima svoj servis koji nudi besplatni pregled filmova, ali ti filmovi nisu veliki hitovi. Brzim pregledom danas se mogu naći veliki hitovi na ovom sajtu, ali oni nisu odobreni zvanično od Jutjuba i povređuju autorka prava.

Veliki broj naslova koji su pirotizovani dolaze iz poznatih filmskih kompanija kao što su Soni, Kolumbija i Tristar. Zašto oni nisu prijavili povredu autorskih prava na Jutjubu nije poznato.

Poznata filmska kompanija Dizni blokirala je neke naslove preko usluge ID sadržaj koja pronalazi i indetifikuje zaštićeni sadržaj. Oni su na ovaj način pre nekoliko dana blokirali Petar Pana, Snežanu i sedam patuljaka i Fantaziju, ali ovo su učinili tek nakon što je "Wall Street Journal" pisao o ovoj pojavi na Jutjubu.

Iz Jutjuba su odgovorili da puno ulažu u zaštitu autorskih dela i da su obezbedili alate kao što je ID sadržaj da bi zaštitili kompanije koje polažu autorka prava na njih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track