Hakeri napali Fejsbuk, podaci korisnika sigurni!

Istraga u toku

Hakeri napali Fejsbuk, podaci korisnika sigurni!

Tech -
Iz ove društvene mreže je rečeno da se napad desio kada su radnici kompanije posetili internet stranicu kompanije za razvoj mobilnih koja je već bila napadnuta i ugrožena

Zvaničnici Fejsbuka izjavili su da se kompanija prošlog meseca našla na udaru sofisticiranog hakerskog napada, ali da nisu našli dokaze da su ugrožene bilo kakve korisničke informacije.

Iz ove društvene mreže je rečeno da se napad desio kada su radnici kompanije posetili internet stranicu kompanije za razvoj mobilnih koja je već bila napadnuta i ugrožena. Iz Fejsbuka je takođe rečeno da oni nisu jedina kompanija koja je napadnuta na ovakav način, prenosi BBC.

"Prošog meseca osiguranje Fejsbuka je otkrilo da je naš sistem bio meta jako sofisticiranog napada. Napad se desio kada su zaposlenici kompanije posjetili internet stranicu kompanije za razvoj mobilnih koja je već bila napadnuta", rečeno je u saopštenju iz kompanije.

Iz Fejsbuka je rečeno da je malicionzni softver pronašao put do laptop računara nekih radnika kompanije.

"Čim smo otkrili prisustvo tog softvera očistili smo sve mašine koje je zahvatila infekcija, obavestili smo policiju i počeli sa istragom koja se još nije završila. Još nemamo dokaza da su u napadu ugrožene bilo kakve korisničke informacije", rečeno je iz Facebooka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track