SAMSUNG: Stižu XXL pametni televizori
Foto: Rojters

Kućni biskop

SAMSUNG: Stižu XXL pametni televizori

Tech -
Ukupno 16 novih modela, sa ekranom veličine 46 do 75 inča, omogućiće korišćenje interneta, a sadržaće i aplikacije za prepoznavanje ljudskog govora i pokreta tela

BERN - Kompanija Samsung će ove nedelje lansirati nove modele "pametnih" televizora, sa džinovskim ekranom, koji se mogu povezati na Internet.

Reč je o novoj etapi razvoja proizvoda visoke kategorije tog renomiranog proizvođača.

Ukupno 16 novih modela, sa ekranom veličine 46 do 75 inča (117 cm do 191 cm), omogućiće korišćenje interneta, a sadržaće i aplikacije za prepoznavanje ljudskog govora i pokreta tela, preneo je švajcarski list "24 sata".

Gledalac može, na primer, svom TV aparatu da uputi pitanje "Koje su fudbalske utakmice danas na programu?", ili "Da li ima akcionih filmova ovog vikenda?" Na ekranu će se pojaviti odgovori. Promena kanala vršiće se jednostavnim pokretom ruke.

Ovi "pametni" televizori biće za početak u prodaji samo u Južnoj Koreji, a datum prodaje u ostalim zemljama još uvek nije poznat.

Kim Huan, rukovodilac televizijske branše Samsunga, očekuje u ovoj godini povećanje obima prodaje od pet odsto za sve modele, ali istovremeno i stagnaciju, ili čak pad vrednosti prodaje.

"Zbog toga je naša strategija da se skoncentrišemo na segment proizvoda visoke kategorije kako bismo ojačali poziciju lidera", izjavio je Huan-Suk.

Prema njegovoj proceni, sektor luksuznih televizora, sa veličinom ekrana većom od 60 inča (152 cm) imaće porast prodaje od 30 odsto u 2013.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track