Najnovije vesti

Ima 105 godina i 28.000 prijatelja na Fejsbuku
Foto: EPK

Najstarija na Fejsu

Ima 105 godina i 28.000 prijatelja na Fejsbuku

Tech
Edit Kirhmajer otvorila je nalog na Fejsbuku, a da bi obeležila svoju godinu rođenja programeri ove društvene mreže morali su nekoliko nedelja da rade na menjanju koda

Fejsbuk je zvanično dobio najstarijeg korisnika baku Edit Kirhmajer koja ima 105 godina. Edit je i pre pokušavala da otvori nalog na Fejsbuku, ali nije uspevala da pronađe njenu godinu rođenja pri pravljenju profila.

Ona je aktivista nevladine organizacije koja pomaže siromašnima, a nalog joj je trebao da bi promovisala svoju organizaciju "Direktno olakšanje". Problem je nastao pri registraciji zbog toga što je rođena 22. januara 1908. godine, ali društvena mreža ne odobrava registraciju korisnicima posle 1910. godine.

Zato su se programeri Fejsa latili posla i nekoliko nedelja su vredno radili na promeni koda da bi ubacili datume koji odobravaju takvim korisnicima da se registruju. Sada napokon korisnici mogu da se registruju od 1905. godine, a baka je uspela da napravi nalog na svoj 105. rođendan.

Inače, za kratko vreme ona je skupila 28.000 prijatelja, a njena organizacija, odnosno profil organizacije "Direktno olakšanje" ima preko 80.000 lajkova.

http://www.youtube.com/watch?v=pFu8JIasS98

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...