KRIZA: Simens otpušta 7.000 radnika u Nemačkoj
Foto: EPK

Smanjenje troškova

KRIZA: Simens otpušta 7.000 radnika u Nemačkoj

Tech -
Simensu će oko 7.000 radnih mesta biti ugašeno, piše nemački list, koji ne isključuje mogućnost socijalnog konflikta u okviru preduzeća u narednim mesecima

BERLIN - Nemačka kompanija Simens koja je pokrenula program štednje radi povećanja rentabilnosti, planira da ugasi oko 7.000 radnih mesta u Nemačkoj, preneo je nemački list Handelsblat.

"Prema navodima zaposlenih u kompaniji, u Simensu će oko 7.000 radnih mesta biti ugašeno", piše nemački list, koji ne isključuje mogućnost socijalnog konflikta u okviru preduzeća u narednim mesecima.

Potparol Simensa, međutim, odbija da komentariše navode o planiranom broju za otpuštanje.

"Nismo pominjali bilo kakve brojke", rekao je predstavnik za štampu, istakavši da program štednje koji se trenutno sprovodi nije program smanjenja broja zaposlenih, a da će odluke biti donošene od slučaja do slučaja".

Simens je jesenas pokrenuo program štednje od šest milijardi evra u cilju povećanja rentabilnosti i to za najmanje 12 odsto u toku poslovne 2013-2014. godine.

Iako uprava kompanije nikada nije tačno iznela podatke o mogućim socijalnim posledicama mera štednje, prilikom predstavljanja plana je, ipak, napomenuto da će on svakako uticati i na zaposlene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track