TVITER UPOZORAVA: Birajte jače lozinke

Nakon hakovanja Bureger Kinga

TVITER UPOZORAVA: Birajte jače lozinke

Tech -
Direktor informatičke sigurnosti u kompaniji Tviter, Bob Lord, podsetio je korisnike da treba da koriste lozinke od najmanje 10 karaktera koje uključuju mala i velika slova, brojeve i simbole

Tviter je apelovao na svoje korisnike da budu mudriji prilikom izbora lozinke, a poziv korisnicima je upućen posle hakovanja korporativnih naloga Burger King-a i Jeep-a.

Nalozi ovih kompanija hakovani su u ponedeljak i utorak, a kontrola nad njima je vraćena, ali tek pošto su hakeri stigli da objave tvitove o izmišljenoj prodaji Burger King-a kompaniji "Mc Donald's" kao i neprilične fotografije.

U saopštenju na kompanijskom blogu koje je objavljeno u utorak nisu spomenuti ovi konkretni incidenti ali je kompanija podsetila korisnike još jednom da loše izabrane lozinke mogu rezultirati hakovanjem naloga. I to ne samoTviter naloga već i naloga na internetu uopšteno govoreći.

Direktor informatičke sigurnosti u kompaniji Tviter, Bob Lord, podsetio je korisnike da treba da koriste lozinke od najmanje 10 karaktera koje uključuju mala i velika slova, brojeve i simbole. Za svaki veb sajt pojedinačno treba koristiti jedinstvenu lozinku, a korisnička imena i lozinke ne treba odavati trećim licima, posebno ne onima koji obećavaju korisnicima nove folovere ili profit. Korisnici treba da budu oprezni i kada klikću na linkove u direktnim porukama kao i da lozinku za Tviter nalog unesu u polje za lozinku samo onda kada su sigurni da su na sajtu Tviter.com a ne na fišing sajtu koji dizajnom podseća na Tviter sajt.

Na kraju, preuzimanje zakrpa, nadogradnja softvera i instalirani antivirusni program su obavezni, podsećaju iz Tviter-a.

Iz kompanije su odbacili mogućnost da postoji veza između hakerskog napada tokom kojeg je kompromitovano 250000 korisničkih imena i lozinki i o kome je Tviter obavestio javnost 1. februara i hakovanja naloga Burger King-a i Jeep-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track