LETAČI SMRTI: Američka vojska stvorila leteće mikro ubice!

Budućnost

LETAČI SMRTI: Američka vojska stvorila leteće mikro ubice!

Tech -
Američko ratno vazduhoplovstvo razvilo je seriju „ mini besiplotnih letelica“ veličine insekta koje će biti sposobne da uleću u blokirane gradove i lete neopaženo snimajući teren i neprijateljske položaje

VAŠINGTON - Upotreba dronova u ratnim operacijama u budućnosti dobiće jednu sasvim novu dimenziju korišćenjem minijaturnih bespilotnih letelica koje je bi trebale da olakšaju borbene operacije vojnicima na terenu.

Američko ratno vazduhoplovstvo razvilo je seriju „ mini bespilotnih letelica“ veličine insekta koje će biti sposobne da uleću u blokirane gradove i lete neopaženo snimajući teren i neprijateljske položaje, ali i da likvidiraju pokretne mete.

Direktorat za vazduhoplovne objekte, istraživački ogranak Vazduhoplovnih snaga SAD, objavio je kompjuterski snimak koji prikazuje buduće kvalitete mikro letelica, koje osim izviđačkih zadataka mogu neprijatelja da onesposobe uz pomoć hemikalija ili zapaljivog tereta.

Istraživački centar i baza za ove letelice smeštena je u vazduhoplovnoj bazi Rajt Peterson u Ohaju u hali površine 4000 kvadratnih metara, sa tapaciranim zidovima gde se odvija razvoj minijatrunih bespilotnih letelica koje bi trebalo da uvedu revoluciju u vojne poslove i ratovanje.

Američka vlada već uzima za ozbiljno mogućnost da mirko-dronovi zauzmu značajno mesto u operacijama sprečavanja terorizma ili hvatanju kriminalaca.

Vežbe koje već sprovode neke bezbednosne agencije ukazuju da će odbrana od mirko dronova biti veoma teška.Veruje se da će primena armije ovih letelica u budućnosti smanjiti gubnitke, jer će posedovati mogućnost da skriveno priđu protivniku i direktno ga ubiju bez ikakvih posledica.

Međutim postoji i jedan drugi problem, a to je verovatnoća da će se ovi leteći uređaji koristiti bez ikakvog nadzora.

http://www.youtube.com/watch?v=hz2Nz2-J6fY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track