Kako je FBI pratio Arona Švarca
Foto: Vikipedija

Vašington

Kako je FBI pratio Arona Švarca

Tech -
Bloger Danijel Vrajt pomoću rupa u zakonu došao je do dokumentacije iz FBI kancelarije o Aronu Švarcu i šokirao se količinom prikupljenih podataka

Bloger Danijel Vrajt, objavio je početkom sedmice nove zanimljive podatke o Aronu Švarcu koji dolaze iz FBI baze podataka. Danijel se pomoću rupa u zakonu dokopao dokumenata koje FBI ima o Aronu i šokirao se količinom prikupljenih informacija.

"Nisam očekivao da će biti više od par strana informacija, jer on nije okoreli kriminalac. Međutim, kada sam dobio dokumenta ona su bila na dvadeset i tri strane, dok su dve poslednje bile cenzurisane jer su zaštićene zakonom", napisao je Danijel Vrajt.

Iz tih dokumenata vidi sa da je FBI kancelarija iz Vašingtona redovno pratila Arona Švarca, a posebno su se interesovali za njegove profile na Fejsbuku i Linkedinu. Sa Linkedina su prikupljene informacije o njegovom profesionalnom životu, istraga je uključila i članak koji je objavio Njujork Tajms.

Za poslednje dve stranice koje su bile zaštićene dobio je objašnjenje da je to zbog zaštite poverljivih informacija koje bi mogle da ugroze živote drugih.

Otac Arona Švarca i dalje tvrdi da je njegovog sina ubila vlada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track