PS 4: Soni predstavio novu konzolu bez konzole
Foto: AFP

Njujork

PS 4: Soni predstavio novu konzolu bez konzole

Tech -
Predstavljeni su kontroler osjetljiv na dodir i opcija "podeli", koja upućuje na to da se Soni koncentrirao na "streaming" igara i društvenu interakciju

Soni je sinoć u Njujorku predstavio svoju novu konzolu Plejstejšn 4, skoro osam godina nakon što je svet prvi put vidio PS 3.

Kao dodaci koji će omogućiti "igranje budućnosti" predstavljeni su kontroler osjetljiv na dodir i opcija "podeli", koja upućuje na to da se Soni koncentrirao na "streaming" igara i društvenu interakciju. Osim toga, najavljeno je partnerstvo s tvorcem igara "Blizzardom", piše Time.

Novi PS ima x86 procesor, grafički procesor s čak 8 GB memorije i hard disk čije specifikacije nisu podeljene s javnosti. Uređaj fizički nije pokazan na pres konferenciji, a razlog je što sistem još nije u potpunosti završen.

Novi kontroler izgleda vrlo slično prethodniku, ali na vrhu ima tač pad, traku pomoću koje se identifikuju igrači i opciju "podeli" koja igračima omogućava da snime svoju igru i podele je unutar Sonijeve mreže ili popularnih igračkih veb stranica.

Konzola ima opcije pauziranja i nastavka igre, a iz Sonija su najavili i da će PS 4 biti "neprimetno integriran" na tablete i pametne telefone putem aplikacija preko kojih ćete moći tražiti igrice i družiti se s protivnicima. I dok verovatno neće biti kompatibilan sa starim igricama, iz Sonija su najavili da će se njima moći pristupiti putem "streaminga".

Osim toga, u "PS Storu" trebao bi biti dostupan puni "streaming" nekih novih igara besplatno (verovatno uz vremensko ograničenje). Ono što ste isprobali moći ćete preporučiti prijateljima.

Predstavljene su i brojne nove igre, a još uvek nije spomenut iznos koji će biti potrebno izdvojiti ako u svom domu želite ovu "zabavu budućnosti", niti tačan datum izlaska na tržište.

http://www.youtube.com/watch?v=kv_oJ69gm7A

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track