3DOODLER: Projekat 3D olovke skupio milion dolara za par dana
Foto: EPK

Popularan gedžet

3DOODLER: Projekat 3D olovke skupio milion dolara za par dana

Tech -
Prvobitni cilj je bio da se prikupi 30.000 dolara, ali nakon što je taj iznos vrlo brzo premašen, očekuje se da prikupljena sredstva dostignu i sumu od 1,2 miliona dolara, prenosi internet portal "El Ej Tajms"

LOS ANĐELES - Projekat prve trodimenzionalne olovke na svetu - "3Doodler", za samo nekoliko dana prikupio je više od milion dolara na "Kickstarteru", internet portalu na kome se skupljaju finansijska sredstva za određene projekte.

Prvobitni cilj je bio da se prikupi 30.000 dolara, ali nakon što je taj iznos vrlo brzo premašen, očekuje se da prikupljena sredstva dostignu i sumu od 1,2 miliona dolara, prenosi internet portal El Ej Tajms (LA Times).

Prva 3D olovka podseća na pištolj na plastiku, jer koristi vrelu plastiku koja se brzo hladi i stvrdne na papiru.

Autori smatraju da je ovo najjeftiniji način trodimenzionalnog "štampanja", i objašnjavaju da je reč o novoj tehnologiji koja trenutno čeka na patentiranje.

Svi oni koji žele da isprobaju "3Doodler" mogu to da urade za 75 dolara, čime će dobiti uređaj do decembra sa dve vrećice plastike, odnosno 10 vrećica za 99 dolara. Oni koji su nestrpljiviji treba da izdvoje 10.000 dolara kako bi dobili trodimenzionalnu olovku do septembra.

http://www.youtube.com/watch?v=DQWyhezIze4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track