Gugl gradi novi štab vredan 120 miliona dolara
Foto: Www.dailymail.co.uk

Radno mesto iz snova

Gugl gradi novi štab vredan 120 miliona dolara

Tech -
Kompleks koji je takođe poznat kao "Bejvjuv", imaće barove, restorane, bašte, teretane, bilijarske stolove, golf terene, salu za kuglanje
1 / 5 Foto: Www.dailymail.co.uk

Gugl planira da proširi svoje glavno predstavništvo u Kaliforniji da bi osigurala da njihovi zaposleni budu razmaženiji nego ikada pre, a ceo projekat koštaće 120 miliona dolara.

Njihov tim arhitekta analizirali su ogroman broj podataka i pazili su na svaki detelj, od izlaska i zalaska sunca, brzine vetra i radnog obrasca da bi njihovi radnici bili što produktivniji, ali isto tako i da se osećaju prijatno na svom radnom mestu. Zaposleni će biti udaljeni na minimum dva minuta peške jedan od drugog.

Ovaj internet gigant počeo je izgradnju na 1.1 milion kvadratnih metara, a kompleks će biti završen do 2015. godine. Ovo je prvi put da kompanija gradi projekat iz početka. Do sada su sva predstavištva bila modifikovana ili nadograđivana.

Kompleks koji je takođe poznat kao "Bejvjuv", biće napravljen od devet zgrada oblika bumeranga, a svaka će biti na četiri sprata. Guglpleks, kako ga inače zovu radnici u toj kompaniji, imaće barove, restorane, bašte, teretane, bilijarske stolove, golf terene, salu za kuglanje... Svih devet delova kompleksa biće povezani mostovima, a automobili će biti parkirani u podzemnoj garaži.

Inače, Epl takođe pravi novi radni kompleks na 2.8 miliona kvadratnih metara za svojih 13.000 zaposlenih u gradu Kapertino, Amerika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track