Gugl ulaže 82 miliona dolara u hangar

Garažiranje

Gugl ulaže 82 miliona dolara u hangar

Tech -
Tri čelna čoveka Gugla imaju najmanje osam aviona, a nameravaju da ulože 82 miliona dolara za izgradnju hangara i pratećih objekata na aerodromu "Mineta San Jose International"

Gugl je kroz godine "skupljao" avione, tako da tri čelna čoveka imaju najmanje osam aviona, a među njima i boing 767. Njihovi su avioni trenutno smešteni na "Moffett Federal Airfieldu". Dve trećine tog mesta su dobili na korišćenje jer su se obvezali da će renovirati NASA-in Amesov hangar.Izgleda da trenutnom lokacijom nisu zadovoljni pa nameravaju da ulože 82 miliona dolara za izgradnju hangara i pratećih objekata na aerodromu "Mineta San Jose International". Uz navedenu cifru, godišnje će aerodromu plaćati najamninu od 2,6 miliona dolara i 400 hiljada dolara naknade za gorivo, a novi kompleks trebao bi da stvori 36 stalnih radnih mesta i 150-200 privremenih radnih mesta vezanih uz izgradnju kompleksa.

Ujedno, stvoriće se dodatnih 370 radnih mesta, direktno i indirektno povezanih sa projektom. Gradsko veće će o Guglovom predlogu održati glasanje u aprilu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track