PAPRENO: Cena interneta najmanje 600 dolara

Severna Koreja

PAPRENO: Cena interneta najmanje 600 dolara

Tech -
Severna Koreja odobrila je internet za strance a, Vaj-Faj hotspot koštaće 100 dolara i za njegovo korišćenje biće potrebna kartica čija cena iznosi 200 dolara, nakon čega će 2GB podataka koštati 300 dolara, a 10GB podataka 525 dolara

Stranci koji posećuju Severnu Koreju moćiće da imaju pristup necenzurisanim 3G podacima od 1. marta. Međutim, ti podaci neće biti jeftini.

"Koryolink", kompanija koju čine egipatski "Orascom Telecom Holding" i državna telekomunikaciona korporacija Severne Koreje, postavila je 3G mrežu za sve posetioce ove zemlje.

Servis, koji je nedostupan lokalnom stanovništvu, pružaće ovu uslugu za naknadu koja je sve samo ne mala. Vaj-Faj hotspot koštaće 100 dolara, a za njegovo korišćenje biće potrebna kartica čija cena iznosi 200 dolara, nakon čega će 2GB podataka koštati 300 dolara, a 10GB podataka 525 dolara.

Sudeći po AP-u, servisi koji su do sada bili zabranjeni poput Fejsbuka i Tvitera i Skajpa biće dostupni.

Ove vesti pojavile su se nakon što je Severna Koreja dozvolila strancima da u zemlju unose sopstvene mobilne uređaje koje je moguće koristiti sa "Koryolink" SIM karticama.

Još nije poznato da li će necenzurisan servis biti dostupan uz ove kartice ili će stranci ipak morati da kupuju posebnu SIM karticu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track